Invitasjon til Heksesirkel

 

Viktig beskjed: 
Du er kommet til denne siden av en grunn. 
Den er en portal til en ny virkelighet og et annerledes liv, enten du velger å takke "ja" til Heksesirkel eller ei. 
 
Påmeldingen til Heksesirkel åpner igjen snart!

Heksesirkel kaller på deg som...

 

...alltid fikk høre hvor flink du var til å skrive og at du kom til å bli forfatter en dag, men som også fikk høre at kunstere er fattige, ulykkelige og psykisk syke, og dessuten kommer fra kunsterfamilier, ikke sånne familier som din. 
 
...har skrevet hele livet, men bare «fornuftige tekster.» Avisartikler, forskningsrådssøknader, pressemeldinger, årsrapporter, internkommunikasjon og inboud marketing. Dette er til deg som har pennen som ditt våpen, men aldri har skrevet tekstene som brenner inne i deg. 
 
...hører på P2, leser Morgenbladet og okker deg over det lave nivået på den offentlige debatten, journalistikken og norsk samtidslitteratur. Dette er til deg som innerst inne føler at DU kunne gjort en bedre jobb, hadde du bare hatt tid/penger/ikke var så udisiplinert/perfeksjonistisk/ikke var en sånn person som hadde sånne meninger som ikke passet seg i dagens samfunn. 
 
...har utgitt flere bøker, men ikke føler deg som en «ekte» forfatter. Dette er til deg som går inn i hver eneste boklansering med angst og beven. DENNE gangen MÅ du jo bli avslørt?!
 
...har begynt å skrive BOKA utallige ganger, men ikke klarer å fullføre, og føler deg mislykket bare jeg sier ordet «skriving.»
 
...har blitt refusert, avvist, kritisert og lurer på om du tør å prøve igjen. 
 
...har tatt utallige skrivekurs, lært masse teknikk og ikke skrevet en dritt. 
 
...har fått stipend, kontrakt, forlag, heiarop og LIKEVEL ikke klart å skrive. 
 
...er livredd for å dele på sosiale medier, stille på intervju, være gjest på en podcast, holde foredrag eller noe som helst annet der du må si hva du mener og være synlig. 
 
...håper at boken din selger akkurat få nok eksemplarer til at du slipper å stifte Enkeltpersonsforetak og tenke på regnskap, men akkurat mange nok til at forlaget satser på å la deg utgi en bok til, som blir svett og kvalm bare noen sier «altinn» og er redd for at å «satse mer på skrivingen» er å bli blakk og ufornuftig. 
...er så sjalu på alle som kommer ut med en bok at det føles som om de har stjålet kjæresten din. 

 

Heksesirkel passer perfekt for deg som...

...har et kunsterskap du vil gå dypere med, uansett sjanger.

...har et kunsterskap du vil profesjonalisere, gjennom bedre arbeidsrutiner og økonomiske rammer.

...har et akademisk forfatterskap, faglig prosjekt eller annet ambisiøst arbeide du trenger støtte og rammer rundt.

...skal i gang med et prosjekt som skremmer deg og føles risiskabelt.

...har en lengsel etter noe MER, men ikke vet hva.

...har lyst til å lage noe som ikke finnes fra før av, enten det er en blogg, en podcast, et sceneshow eller en sjanger ingen har hørt om før.

...vil føle deg mer levende og trygg og leke mer.

 

Heksesirkel passer ikke for deg som...

...vil ha en oppskrift på en bok som garantert blir utgitt. På Heksesirkel lærer vi at ikke alle prosjekter SKAL bli noe ut i verden, og noen ganger vet vi ikke det før vi er 100 sider utti. Heksesirkel handler om å løsrive prosessen fra den ytre bekreftelsen. Derfor er ikke dette riktig sted hvis du vil være 100% sikker på at du har et bokmanus om seks uker.

...vil ha personlige tilbakemeldinger på din tekst. Heksesirkel handler om å finne din indre, kunsteriske og faglige autoritet og ikke være avhengig av ekstern bekreftelse for å kunne skape. Det står i direkte motsetning til å få jevnlige tilbakemeldinger fra læreren på at akkurat DIN tekst er på rett vei. Et halvferdig førsteutkast, er et plantet frø. Du må vanne det og gi det nok sollys og stell, ikke grave det opp for å inspisere fremgangen.

...vil ha skriveundervisning som er fri for referanser til politikk. Heksesirkel har referanser til feministisk og skeiv teori, kritisk funksjonshemmingsforskning, marxistisk teori og en rekke andre radikale idéer bakt inn i metodikken. Du må ikke være politisk enig med Ida Jackson, men du kan ikke forvente en «ren» skriveundervisning her.

...vil ha skriveundervisning som er fri for åndelig overbevisning. Heksesirkel har innvevd astrologi, tarot, Human Design og en rekke andre åndelige praksiser som er sentrale i Ida Jacksons metodikk. Du må ikke «tro» på noe for å ta Heksesirkel, men du må tåle at det åndelige ikke bare er ketchupen på toppen, men selve maten i kurset.

...vil ha skriveundervisning som er løsrevet fra pragmatiske råd om synlighet, sosiale medier og markedsføring. På Heksesirkel erkjenner vi at alle må leve av noe, og at spørsmålet om «hvorfor har jeg unngått å gjøre det jeg drømmer om?» henger uløselig sammen med redsel for synlighet, penger eller begge deler. Ida Jackson har som personlig mål at Heksesirkel skal være stedet der deltakerne tjener sine første 100 000kr på kunsterskapet sitt. Hvis du vil ha et sted fritt for aktive påminnelser om å spare på kvitteringer, så er ikke Heksesirkel for deg.

...vil melde deg på et kurs der du får en 100% spikret plan om ALT som kommer til å skje det neste året. Nettsamfunnet til Heksesirkel er levende og organisk og inspirert. Selve Heksesirkel-programmet er spilt inn på forhånd, men i det direktesendte programmet, forbeholder vi oss retten til å overraske.

...vil ha innhold som er fritt for fremmedord, henvisninger til kroppsvæsker, banning, engelske faguttrykk og triggende temaer. Heksesirkel kommer med en permanent triggerwarning og siden dette er et sted der vi jobber med å få deltakerne til å bli større, villere og ta mer risiko, er det ikke et sted der du får en garanti om at du aldri får et ord du ikke har hørt før. Derimot får du et miljø der det ALLTID er lov til å stille oppklaringsspørsmål.

...vil ha tusen teknikker for å perfeksjonere en nesten ferdig tekst i en bestemt sjanger. Dønn ærlig, Internett er fullt av fantastiske skrivekurs som lærer deg å ta teksten helt i mål. Heksesirkel er startkabelen, Heksesirkel er stedet du finner stamina. Heksesirkel er IKKE stedet der du får superdetaljerte råd om hvordan sortere kildelisten din.

 

Helt konkrete detaljer

Heksesirkel er et 7-stegs-program basert på Ida Jacksons kunsteriske metode.

Programmet er heldigitalt.
Du kan ta det i eget tempo og flette det rundt livet ditt. Du trenger ikke møte på forelesning på et bestemt tidspunkt. 

Samtidig er Heksesirkel designet sånn at du har oppgaver du må levere inn, så du får fremdrift og progresjon.

Men Heksesirkel er ikke bare programmet. 

Heksesirkel er et bankende, sosialt miljø.
En del litteraturfestival, en del hemmelig klubb.

Her finner du folka dine.

Her finner du fagfeller, samarbeidspartnere, støtte og sparring.

Her finner du samtalene du ikke visste at du lengtet etter.

Du får også jevnlige spørretimer med Ida Jackson og håndplukkede gjestelærere. 

Kjerneprogrammet på Heksesirkel er ferdiginnspilt og ligger fast. Det direktesendte programmet planlegges to måneder frem i tid, og vi har rom for spontanitet og overraskelser. 

 

Hva skjer på Heksesirkel framover?

  • Spørretime onsdag 1. juni l kl 20.00 til 21:00
  • Forfatterbesøk: Jan Grue onsdag 8. juni kl 12:00 til 14:00
  • Seminar med Linda Fisher-Høyrem fredag 10. juni kl 12:00 til 13:30 
  • Spørretime onsdag 15. juni kl 11:30 til 12:30
  • Heksesirkel Live fredag 17. juni kl 18:00
  • Seminar med Linda Fisher-Høyrem tirsdag 21. juni kl 20:00 til 21.30

Det blir mulig å sende inn spørsmål til alle spørretimer på forhånd, og alle spørretimer blir tatt opp og lagt ut i kursportalen etterpå. Vi har som utgangspunkt at ingen må møte live på noen spørretimer for å få med seg alt innhold. Gjestelærere og skriveøvelser vil bli annonsert fortløpende. 

NB! Studio Jackson tar sommerferie i juli, og det er derfor ikke planlagt noen direktesendinger i denne perioden.

 

Fysisk festdag på Litteraturhuset i Oslo

Fredag 17. juni blir det festdag for Heksesirkels deltakere på Litteraturhuset i Oslo fra kl 18:00 til 21:00. Arrangementet vil bli strømmet, også. Liv Gulbrandsen og Jan Kjærstad kommer, kommer du?

 

Svar på de vanligste spørsmålene: 

Spørsmål: Hvor lenge har jeg tilgang på Heksesirkel? 

Svar: Så lenge Studio Jackson finnes og det er virksomhetsmessig forsvarlig å arrangere programmet. 

Når du melder deg på, har du tilgang så lenge Heksesirkel finnes.


En gang deltaker på Heksesirkel, alltid deltaker på Heksesirkel.


Spørsmål: Når blir neste Heksesirkel? 

Det blir ingen "ny" Heksesirkel eller "neste" Heksesirkel. Heksesirkel kommer til å være åpent året rundt. 

Hva slags programvare bruker Heksesirkel? 

Akkurat nå bruker vi Kajabi (kursvideoer), Zoom (direktesendinger) og Circle (nettsamfunn.) Programvaren vi bruker kan endre seg. 

Kan jeg få en faktura med en mindre alternativ tittel? 

Send en e-post til [email protected]– så hjelper Team Jackson deg med riktig faktura.

Vil jeg få direkte tilbakemelding fra Ida Jackson? 

Nei. Heksesirkel er et program som styrker din evne til kreativ risiko og å tåle å være i uvisse med egen tekst. Vi fokuserer på å få gå førsteutkastene tid og plass. Å få skryt og kritikk av teksten i den perioden av skrivingen gjør mer skade enn gavn. 

400 tidligere elever skriver fremdeles hver dag!

Hør hva deltakerne våre sier om Heksesirkel!

Jeg tar meg selv på alvor som forfatter. Har forstått at jeg faktisk er det. Og har lov å kalle meg det etter å ha gitt ut bare en bok. Trodde jeg måtte produsere bøker i fleng og tjene masse penger før jeg kunne kalle meg det. Men så holder det å skrive. Være et skrivende menneske.

Eg har tatt skrivinga på alvor, set av tid til å skrive og tenker at skriverutinen er like viktig som dei andre kvardagsrutinene.

- Jeg har skrevet av meg vonde følelser. Og det har ført til at stramheten i nakke/hals har sluppet taket. Skrivingen har nesten blitt egenterapi. Har fått bedre selvfølelse. Har blitt roligere, og nå popper det ut setninger og tekst jeg må skrive ned da jeg våkner i 4-5 tida. Har alltid en notatbok på nattbordet.